Mattor – Höstens trender

Höstmörkret kan vara väldigt påtagligt för många människor. Man känner sig tröttare, får mindre sol och vet att vintern snart närmar sig. Under denna period är det många som föredrar att pyssla om hemmet lite extra, just för att göra det så mysigt och värmande som möjligt. Vad skulle då kunna vara bättre än att inreda med en snygg matta? I höst är det tveklöst mönstrade mattor som gäller och här hittar du ett flertal olika varianter att välja mellan.

Mönster och handgjorda alternativ

Något som verkligen har blivit trendigt när det kommer till mattor är att välja mönster som ser så handgjorda ut som möjligt. Man väljer gärna estetiska eller geografiska mönster, alternativt marmorimitation eller djurmönstrade alternativ. Den hårda och perfekta stilen är undanstoppad för hösten 2019!

Just djurmönstrat är något som har blivit väldigt hett och detta kan man även se när man tittar på klädmodet. Det är leopard, zebrarandigt och ormskinnsimitationer överallt. Detta har även letat sig in i våra hem och de djuriska mönstren är perfekta för höstens mörker. Inte nog med att de får en att tänka på den djupaste djungel, så är färgerna även helt i balans med de toner som höstens löv för med sig.

Vi blir allt mer miljömedvetna

Människor blir allt mer miljömedvetna och vill därför även bo i ett mer miljömedvetet hem. Man väljer miljövänliga kläder, ekologiska grönsaker och satsar kanske även på grön el. Även när det kommer till mattor så finns det möjlighet att vara lite extra grön och medveten. På senare tid har det t.ex. blivit mycket populärt att välja mattor som är tillverkade i Agave Sisalana, vilket är en planta som ger en rep-liknande struktur. Vill man få till den där extra mysfaktorn kan man med fördel placera en annan matta ovanpå. Naturligtvis delvis, så att din snygga ekologiska matta får stå i fokus!