Årets trend – mörka färger i hemmet

2019 har blivit lite av kontrasternas år när det gäller inredning. Färger kan både skära sig eller skapa en harmoni i hemmet och till råga på allt är det lika trendigt att inreda sina rum med ljusa som med mörka färger. Det murriga är på stark ingång och vi ger dig tips på vägen.

Det mossgröna har slagit rot i många hem

Det dammiga gröngråa eller det smutsigt mossgröna kunde inte varit mer rätt. De mörkgröna färgerna gärna får lyftas med lite ljusare nyanser. Grönt ligger i tiden då det symboliserar naturen, vilket är ett hett ämne på mångas läppar just nu. För att understryka den gröna färgskalan, kan du piffa till rummet genom att enbart dekorera med gröna växter.

Få en ombonad känsla med varma och mörka toner

För att ta ett steg tillbaka från det ljusa som ofta är basen i svenska hem, kan du göra precis tvärtom och inreda med mörka färger i varma toner. Dels sätter det färg på rummet och dels känns det som om du omfamnas av ditt eget hem, vilket skapar trygghet och personlighet. Färger som lyfts fram år 2019 är lavendelblått, petroleumblått, mörklila och skvättar av gult eller ockra. Denna mörka färgtrend är en blandning av reseinspirationer, sekelskiftesbostäder och bohemstilen som är starkt förknippad med 70-talet.

Skapa en kaxig blandning

År 2019 är året då du kan vara lite mer utsvävande i ditt färgval. Tycker du det är tidskrävande att ge dig ut och leta efter färger som går helt i linje med varandra, så strunta i det. Skapa en unik mix med lite kaxighet och innovation. Färger behöver inte exakt matcha varandra och under detta år är det t.o.m. en trend om de inte gör det.

Tillsätt svärta till ett traditionellt rum

Ett sätt att inreda lite mer sobert beträffande mörka färger, är att fokusera på t.ex. en matta i mörkblåa/gröna mönster. Mattan är nästan vår viktigaste detalj under 2019 och med den kan du skapa mörkare accenter till en annars ljus interiör. Det bryter av på pricken.