Årets trend – sidobord, kaffebord och soffbord

Begreppet ”side table” kan innebära flera saker. I grund och botten handlar det om ett bord som är placerat vid sidan om något. Ofta rör det sig om ett nattduksbord vid sidan om sängens huvudända, eller ett mindre kafébord som kan placeras i en hall eller i ett hörn i vardagsrummet samt framför eller bredvid soffan. Sidobordet är mycket flexibelt och eftersom det är så pass litet, behöver kostnaderna inte skena iväg vid ett köp. Det är också en vanlig möbel att fynda på second hand och måla om själv.

Sidobord i set

Om du vill anspela på din praktiska läggning, är ett sidobord i set ett bra val. Det kan lätt dras ut och in genom att flera bord kan staplas ovanpå varandra och på så sätt kan du variera din design hemma. Sidoborden i set kan också ha olika funktioner, genom att ett av borden är till för att framhäva inredningsprylar, medan det andra är till för att ställa en tekopp på vid behov.

Retro-utförande

Retron utgör en markant del av trendspaningarna 2019 och möbelkedjor som IKEA har till och med skapat sina minikollektioner baserade på retromöbler, speciellt när det kommer till kafébordet. Ovala bordsskivor med smala bordsben går hem i nästan alla bostäder och tar upp väldigt lite plats. Vill du inte köpa nytt – leta runt bland loppisarna på jakt efter det ultimata retro-sidobordet.

Höga stativ

Sätt dina favoritprylar på en piedestal. Investera i ett sidobord med ett högt stativ där du framhäver en vas med blommor eller ett prydnadsföremål på ett tilltalande sätt. Låt gärna stativet vara av mässing eller en silverfärgad metall, så har du satt pricken över i:et.

Framhäv bordsskivans form

Sidoborden 2019 får gärna ha tunna och ”finlemmade” stativ men bordsskivan själv får mer än gärna bestå av en asymmetrisk och naturinspirerad form i ett helt annat material. Motsatser dras till varandra och det märker man tydligt och klart i de trendiga kaféborden som just nu syns till flitigt i möbelkatalogerna.