Fixa ditt vardagsrum med tre åtgärdspunkter

Inför våren ligger mycket av koncentrationen på uteplatserna och balkongerna, men hemmets vanliga rum bör för den sakens skull inte nonchaleras. Trots att våren känns som mest utomhus, så är det skönt att kunna ta in en bit av grönskan och solskenet och skapa vårkänsla hemma. Såhär gör du:

1. Pigga upp med ljusare färger

Med vårens intåg är det behagligt att ta in lite ljusare nyanser i vardagsrummet som förbereder för trevliga sällskap och mysiga stunder allena. Det innebär dock inte att du behöver rolla om väggar och tak i pastelliga nyanser varje år bara för att vintern långsamt packar ihop sin kappsäck och ger sig av. Att sätta nya kuddfodral på kuddar, skaffa en ljus pläd, välja en klarare matta eller pallar med fräscha material, kan räcka gott och väl. Just textiler är lätta att ta in och undanröja när vår och sommar senare övergår till höst och vinter.

2. Vårblommor i mängder

Ett av de allra enklaste knepen för att vårfrisera vardagsrummet, är att ta in nya växter. Förutom vårblommor att ha i kruka som tulpaner, påskliljor och pärlhyacinter, kan du gå ut och plocka en bukett blåsippor, vitsippor och tussilago när den tiden börjar närma sig. Dessa blommor är typiska vårsymboler och kan få ett rum att lysa upp. Glöm inte att köpa till några söta vaser och krukor som förgyller än mer.

2. Lek med material

Sammet och ulliga tyger är populärt på vintern, men på vårkanten är det ekologisk bomull och lin som gärna letar sig in i vardagsrummen. Byt ut ullfilten mot en variant i bomullsmaterial eller lyocell, använd lin i kuddfodral eller köp en ny soffa i grov rami. Våga också leka med mönster i tygerna och variera olika motiv.

Vårfixa vardagsrummet sätter ljus på tillvaron

När deppigheternas vintersäsong är över kan det både vara skönt och lämpligt för vårt psyke att ta in en bit av våren. Dofter, ljus och material är en lisa för själen som inte bör förbises. Omfamna våren och sup in atmosfären i ditt nydekorerade vardagsrum.