Så fixar du vinden inför våren

När varmare tider är på ingång ser de flesta av oss fram emot att ordna trädgården och terassen. Men värmen medför också vissa krav när det gäller underhållningen av källare och vind, som lätt  kunde ha fått skador under vinterhalvårets regniga och snöiga dagar. I den här artikeln ger vi dig tre enkla tips på hur du fixar din vind inför våren!

Håll utkik efter mögel och fuktskador

Få problem kan få lika allvarliga konsekvenser för din vind som mögel eller fukt. Med tanke på att både hösten och vintern innebär hög fuktighet i form av regn, snö och is är det viktigt att noga undersöka eventuella skador. Titta på vindsluckan, golvet och taket, men även på området kring skorstenen och framförallt eventuella rör.

Skapa en mysig oas med rätt inredning

Vinden är ofta kallare under höst och vinter, men inför våren kan du enkelt förvandla den till en härlig mysplats där du kan ha lite egentid. Välj filtar, kuddar och stora ljus i våriga pastellfärger, så lyfter du stämningen direkt! Större projekt som att måla om är givetvis inte heller någon dum idé.

Planera eventuell renovation

Att renovera vinden eller t.ex. bygga fler fönster för att få in mer ljus kan förvandla en tråkig vindsvåning till en dröm. Det är svårt att genomföra den typen av ändringar under vintern, men under våren passar det perfekt. Därför är vintern en perfekt tid att planera vad du ska göra, gå genom din budget samt att kontakta en lämplig firma, så att du i början av våren kan sätta igång med ditt projekt direkt.

De flesta av oss har ganska stressiga liv, och tackar inte nej till lite avkoppling. Har du en vind kan du skapa den perfekta platsen där du och din familj kan ta det lugnt och umgås tillsammans -framförallt om du underhåller vinden ordentligt. Lycka till!