Tre tips på mattor från Ikea

Visste du att du kan förändra hela atmosfären och känslan i ditt hem med endast en typ av inredning? Jo, det är sant! Det är lätt att glömma bort hur stor betydelse som golvet har i hemmet och hur stor yta av bostaden som det faktiskt utgör. En snygg och mysig matta kan få det allra kallaste rum att kännas varmt, hemtrevligt och ombonat. Mattor finns av alla möjliga slag. Färger och former varierar för att du ska kunna hitta en matta som passar dig, ditt hem, ändamål och personlighet!

  • Ett större vardagsrum med en större soffgrupp kräver också en lite större matta. Hos Ikea kan du välja om du vill ha en matta med så kallad ”lång lugg” eller om du hellre vill ha en slätvävd som förenklar vid dammsugning. Mattan LOHALS är snygg, enkel att rengöra och har ett riktigt bra pris!
  • En matta värmer inte bara kalla fötter, utan kan även vara en snygg inredningsdetalj. Mattan HALVED är färgsprakande och blir snabbt rummets mittpunkt.
  • Gula nyanser är helt rätt för våren 2019 när det handlar om inredningstrender. Vill du inreda enligt experterna är det Ikeas matta STOCKHOLM som bör dekorera ditt hem.

Hemleverans eller shoppa i butik

Ikea erbjuder ett flertal möjligheter att handla. Du kan välja att köpa din matta i butiken och frakta hem den själv eller så använder du dig av leveranstjänsten som kan bokas på plats. Många av produkterna från Ikea kan du också handla i deras webbshop och välja att få mattan levererad till ombud eller få den levererad hem till dörren. Fördelen med att få den direkt till dörren är att du även får hjälp att bära in mattan och fördelen med att ta hem mattan själv eller hämta från ett ombud är att det blir billigare.